Åsarps Frikyrkoförsamling

Referat/rapporter

Julnatt i Korskyrkan

24december
I årets julnattsgudstjänst medverkade bröderna Sigfridsson m.fl. med sång, bröderna Andersson och Uldine Sigfridsson med musik. Talade gjorde Edvard Freden. Ulla Fredriksson läste julevangeliet och Håkan Fredriksson var mötesledare. Som avslutning tände alla närvarande ett ljus och sången Nu tändas tusen juleljus sjöngs.

1224Midnatt800x566.jpg

Adventshelgen i Korskyrkan

1december
Adventsmorgonen bjöd på en vit och gnistrande vinterdag då det var dags att tända det första adventsljuset. Manskören sjöng och församlingens pastor Samuel Hagle talade. I serveringsvåningen var borden fint dukade med kaffe och kakor. Mötesledare var församlingens ordförande Sven-Åke Larsson

NewImage800x600.jpg

Tre Barytoner

30november
Kvällen före 1:a advent var Korskyrkan fylld av förväntansfulla besökare. Sånggruppen Tre Barytoner bjöd på en advents och julkonsert med titeln "Vi tänder ett ljus i advent" Gruppen består av Mikael Järlestrand, Bo Wallenberg och Mats Lindström. De åker nu runt i landet och samlar in pengar till Barnmissionens hjälparbete. Mötesledare för kvällen var Thomas Fredriksson.

Konsert1.jpg

Hans Jansson

24 november
"Livet" var rubriken på Hans Janssons första samling av fyra i Korskyrkan. Hans är pastor i Kungsportskyrkan i Huskvarna. Han åskådliggjorde livet och evigheten med ett rep, där yttersta ändan var livet och resten evigheten. Söndagens ämne var hämtat från boken "Inför livets andra halvlek" som han själv skrivit och jämförde livet med en fotbollsmatch.

20191124_121032640x312.jpg

Jan Folkesson

27 oktober
Sista söndagen i oktober talade Jan Folkesson från Värnamo. Jan är uppväxt i Åsarp och är därför känd av många. Han var med i kyrkans ungdomsarbete och kom där till tro i ungdomsåren. Han har sedan jobbat som pastor på ett flertal olika ställen. Sedan i maj är han anställd i Klevshult, och bor kvar i Värnamo. Jans ämne denna predikan var olika dimensioner av tron.

JanF.jpg

13 oktober
Alla blev bjudna på god tårta detta årets "Tårtkalasmöte". Torbjörn Lantz från Falköping hade sitt program "Läsarsång och andlig visa" där han sjöng många av de äldre välkända sångerna. Mötesledare var Kjell Strandberg.

1013LantzTarta1640x453.jpg

Release för Bondebibel

14 september
Nu är Bondebibeln ute. Korskyrkan var platsen för presentationen för Bondebibeln. Många kom från när och fjärran för att minnas denna dag då den första upplagan var färdig. Jonny Karlsson berättade om det arbete som hade varit genom åren, både med och motgång. Ibland kändes det som han ville ge upp, då fick han höra genom Guds tilltal att fortsätta. Han tackade alla som skrivit och berättat om olika under och bönesvar som finns med. I serveringsvåningen var det sedan dukat för korv,bröd, kaffe och kaka.

JonnyK.jpg

Resan gick till Skillingaryd

8 september
Ett glatt gäng åkte denna dag till Skillingaryds Missionskyrka. Där blev det gudstjänst med Nicklas Gideskog som är pastor där sedan några år. Efter kyrkkaffe körde bussen till Bondstorps sommarhem. Där blev lunch, en frågepromenad och ett gott fika, andakt och hemfärd efter en fin gemenskapsdag.

Bussen.jpg

Nicklas640x355.jpg

Bondstorp.jpg

Eva Sköld, Jonatan Holm och Linda Andreasson

T.v. Eva Sköld .
11 augusti var det en av församlingens medlemmar Eva Sköld som talade.
T.hö.Jonatan Holm 20 augusti kom församlingens nye ungdomsledare Jonatan Holm med sitt flyttlass till Åsarp. Det som mötte honom och hans pappa Jan-Erik Holm var en lägenhet fylld med ca 8000 ballonger.Men med lite hjälp så var de snart punkterade
Nederst. Linda Andreasson
25 augusti var Linda Andreasson från pingstförsamlingen i Falköping gästande talare. Hon har en halvtid som pastor där, och berättade bl.a. att hon jobbat som missionär i Indien.

NewImage.jpg

Sommarpastor Edvard Freden

Sommaren 2019
Edvard Freden är församlingens sommarpastor 2019. Han studerar i Örebro till pastor och har ett år kvar av fyra. Edvard är uppväxt i Åsarp, och har varit ungdomsledare i Centrumkyrkan Kinnarp. Han talar några söndagar och har onsdagsmötet Andrum.

Edward.jpg

Oslagbart 2019

25-30juni
Storlägret "Oslagbart 2019" blev en upplevelse för både ung och gammal. Här är några bilder från denna händelserika vecka på Eds gård utanför Bor i Småland. Veckan var både varm för bad m.m. och några sköna skurar som dämpade dammet och svalkade alla deltagare. Veckan blev därför oslagbar.

20190628_062932640x360.jpg

20190629_100717640x360.jpg

20190628_113514640x360.jpg

IMG_9057640x528.jpg

Avslutning.jpg

Stjärnfall i sommarväder

21maj
Det var första gången som UV-scoutkåren hade sitt stjärnfall och invigning ute. Försommaren visade sin bästa sida och många föräldrar och andra intresserade hade mött upp för att se när scouterna fick sina stjärnor, märken och snoddar. Efter grillades 182 korvar som alla de närvarande åt med god aptit.

Stjarnfall.jpg

Oslagbart 2019

12maj
Två gårdskarlar (service) och två intendenturdamer från församlingen var på ett möte inför det stora lägret Oslagbart som är på Eds gård utanför Bor sydöst om Värnamo veckan efter midsommar. Det blev mycket information till de som hade kommit från när och fjärran för att se lokaler och gröna ängar där tusentals scouter, ledare m.m. ska tillbringa en vecka. Bilden visar två av lägrets många ansvariga och lite av gården.

Eds-gard-640x480.jpg

Påsk i Korskyrkan

21 april
Församlingen firade Getsemanestund med nattvard på Skärtorsdagen. Samuel Hagle och Roland Lord läste växelvis från bibeltexten denna dag. Lovsångsgrupp ledde sången. Påskdagen sjöng en sångrupp flera nya och gamla sånger om påskens budskap. Talade gjorde Anita Karlen från Svenska Kyrkan. Efteråt serverades kaffe och påskbakelse.

Pask-hemsidan-640x480.jpg

Tomas Henning Falköping

24mars
Pastor Tomas Henning, nybliven pensionär var denna söndags talare i Korskyrkan. Tomas är inte okänd i församlingen, han har besökt Korskyrkan vid flera tillfällen. Lovsången leddes av Karin Andreasson med musiker Berne Joelsson, Andreas Andersson, Samuel Freden, Tobias Persson. Mötesledare var Karin Freiman

Tomas-Henning.jpg

Hemlig gudstjänst

9mars
En helt nedsläckt kyrka, information om att kyrkan var stängd och vakter som kollade så att vi man kunde gå in.
Nedsläckt lokal, tända ljus var det som mötte besökarna denna mörka marskväll. Andreas Reinhard från Open Doors berättade om hur det är för miljontals kristna över världen.

Hemlig-gudstjanst.jpg

Besök från Båstad

10februari
Denna söndag var det insamling till SAM. Krister Lilja som jobbar deltid i församlingen Fyren i Båstad var representant för SAM. Han talade utifrån texten i Apg.2

Lilja.jpg

Avslutning av böneveckan

13januari
Böneveckan som inledde året avslutades med att Kyrkoherde Stefan Klint talade i Korskyrkan

20190114_062505-208x300.jpg