Åsarps Frikyrkoförsamling

Referat/rapporter

Release för Bondebibel

14 september
Nu är Bondebibeln ute. Korskyrkan var platsen för presentationen för Bondebibeln. Många kom från när och fjärran för att minnas denna dag då den första upplagan var färdig. Jonny Karlsson berättade om det arbete som hade varit genom åren, både med och motgång. Ibland kändes det som han ville ge upp, då fick han höra genom Guds tilltal att fortsätta. Han tackade alla som skrivit och berättat om olika under och bönesvar som finns med. I serveringsvåningen var det sedan dukat för korv,bröd, kaffe och kaka.

JonnyK.jpg

Resan gick till Skillingaryd

8 september
Ett glatt gäng åkte denna dag till Skillingaryds Missionskyrka. Där blev det gudstjänst med Nicklas Gideskog som är pastor där sedan några år. Efter kyrkkaffe körde bussen till Bondstorps sommarhem. Där blev lunch, en frågepromenad och ett gott fika, andakt och hemfärd efter en fin gemenskapsdag.

Bussen.jpg

Nicklas640x355.jpg

Bondstorp.jpg

Eva Sköld, Jonatan Holm och Linda Andreasson

T.v. Eva Sköld .
11 augusti var det en av församlingens medlemmar Eva Sköld som talade.
T.hö.Jonatan Holm 20 augusti kom församlingens nye ungdomsledare Jonatan Holm med sitt flyttlass till Åsarp. Det som mötte honom och hans pappa Jan-Erik Holm var en lägenhet fylld med ca 8000 ballonger.Men med lite hjälp så var de snart punkterade
Nederst. Linda Andreasson
25 augusti var Linda Andreasson från pingstförsamlingen i Falköping gästande talare. Hon har en halvtid som pastor där, och berättade bl.a. att hon jobbat som missionär i Indien.

NewImage.jpg

Sommarpastor Edvard Freden

Sommaren 2019
Edvard Freden är församlingens sommarpastor 2019. Han studerar i Örebro till pastor och har ett år kvar av fyra. Edvard är uppväxt i Åsarp, och har varit ungdomsledare i Centrumkyrkan Kinnarp. Han talar några söndagar och har onsdagsmötet Andrum.

Edward.jpg

Oslagbart 2019

25-30juni
Storlägret "Oslagbart 2019" blev en upplevelse för både ung och gammal. Här är några bilder från denna händelserika vecka på Eds gård utanför Bor i Småland. Veckan var både varm för bad m.m. och några sköna skurar som dämpade dammet och svalkade alla deltagare. Veckan blev därför oslagbar.

20190628_062932640x360.jpg

20190629_100717640x360.jpg

20190628_113514640x360.jpg

IMG_9057640x528.jpg

Avslutning.jpg

Stjärnfall i sommarväder

21maj
Det var första gången som UV-scoutkåren hade sitt stjärnfall och invigning ute. Försommaren visade sin bästa sida och många föräldrar och andra intresserade hade mött upp för att se när scouterna fick sina stjärnor, märken och snoddar. Efter grillades 182 korvar som alla de närvarande åt med god aptit.

Stjarnfall.jpg

Oslagbart 2019

12maj
Två gårdskarlar (service) och två intendenturdamer från församlingen var på ett möte inför det stora lägret Oslagbart som är på Eds gård utanför Bor sydöst om Värnamo veckan efter midsommar. Det blev mycket information till de som hade kommit från när och fjärran för att se lokaler och gröna ängar där tusentals scouter, ledare m.m. ska tillbringa en vecka. Bilden visar två av lägrets många ansvariga och lite av gården.

Eds-gard-640x480.jpg

Påsk i Korskyrkan

21 april
Församlingen firade Getsemanestund med nattvard på Skärtorsdagen. Samuel Hagle och Roland Lord läste växelvis från bibeltexten denna dag. Lovsångsgrupp ledde sången. Påskdagen sjöng en sångrupp flera nya och gamla sånger om påskens budskap. Talade gjorde Anita Karlen från Svenska Kyrkan. Efteråt serverades kaffe och påskbakelse.

Pask-hemsidan-640x480.jpg

Tomas Henning Falköping

24mars
Pastor Tomas Henning, nybliven pensionär var denna söndags talare i Korskyrkan. Tomas är inte okänd i församlingen, han har besökt Korskyrkan vid flera tillfällen. Lovsången leddes av Karin Andreasson med musiker Berne Joelsson, Andreas Andersson, Samuel Freden, Tobias Persson. Mötesledare var Karin Freiman

Tomas-Henning.jpg

Hemlig gudstjänst

9mars
En helt nedsläckt kyrka, information om att kyrkan var stängd och vakter som kollade så att vi man kunde gå in.
Nedsläckt lokal, tända ljus var det som mötte besökarna denna mörka marskväll. Andreas Reinhard från Open Doors berättade om hur det är för miljontals kristna över världen.

Hemlig-gudstjanst.jpg

Besök från Båstad

10februari
Denna söndag var det insamling till SAM. Krister Lilja som jobbar deltid i församlingen Fyren i Båstad var representant för SAM. Han talade utifrån texten i Apg.2

Lilja.jpg

Avslutning av böneveckan

13januari
Böneveckan som inledde året avslutades med att Kyrkoherde Stefan Klint talade i Korskyrkan

20190114_062505-208x300.jpg

Annandag jul

26december
Församlingen pastor Samuel Hagle talade och Elin och David Östberg sjöng. Mötesledare var Karin Freiman.

E-oD.jpg

Midnattsgudstjänst

24december
Korskyrkan var fylld denna julnatt för att minnas Jesu födelse. Tomas Fredriksson var mötesledare, Allan Bjärkhed talade och julens sånger sjöngs och spelades av Lina Wernmyr på tvärflöjt, Johanna Kristiansson på fiol och Rebecca Moensjö vid piano.

julnatt-3.jpg

Julkonsert

8december
Lars Mörlid och Peter Sandvall var årets julsångare i Korskyrkan.

morlid.jpg

Luciatåg i Korskyrkan

4december
Lucia med sina tärnor,stjärngossar och tomtar tågade in i Korskyrkan denna decemberkväll. Bänkarna var fyllda med föräldrar, syskon, mor och farföräldrar och många fler. Det var Söndagsskolan, UV och Mini-UV som medverkade. Barnen sjöng med stor glädje, och de mindre barnen spelade ett drama om hur Jesus föddes i Betlehem. Alla intog sedan serveringslokalen för att äta smörgås och kaka, se på en film från årets UV-läger utanför Falköping och till sist men inte minst få en godispåse.

Korsdraget.jpg

Första ljuset tänt

2december
Första adventsljuset tändes och en sånggrupp under ledning av Karin Andreasson sjöng de kända adventssångerna. Pastor Samuel Hagle predikade om Jesu starka händer. Adventskaffet var dukat och serveringslokalen var fylld till sista plats. Mötesledare var Kjell Strandberg.

advent-2018.jpg

Pingst FFS

20november
Denna söndag var det insamling till PFFS (Pingst fria församlingar i samverkan). Talare var Lars-Uno Eden från Skene som representerade pingst, och som först talade om sin ungdomstid, och sedan predikade.

LarsUno-Eden.jpg

Kefas

19november
Kefas, en sånggrupp under ledning av Madeleine Boukachabia från Pingst i Falköping tog med de besökande i både nya och äldre sånger. De medverkande i gruppen är från Falköping, och även några från Åsarp. Efteråt serverades fika.

Kefas.jpg

Munken och Kulan

13 november
Munken och Kulan drog full kyrka när de besökte Korskyrkan. Deras pappa Åke Samuelsson berättade som vanligt på ett fängslande och roligt sätt om de små pojkarna och deras äventyr.
T.v. Åke Samuelsson och till höger mötesledare Allan Bjärkhed.

Munken.jpg

Per och Oskar från Mullsjö

8november
Korskyrkans serveringsvåning var välfylld då Per Gunnarsson och Oskar Skyman från Mullsjö besökte dagledigträffen i Åsarp. Per berättade om sin tid som lärare och att han bl.a hade mycket kontakt med Göte Strandjö och andra kompositörer. Oskar Skyman spelade munspel och sjöng flera sånger. Kaffe ,smörgås och kaka sereverades och det var utlottning av blommor. Mötesledare var Karl-Erik Brorsson.

Per-Gunnarsson.jpg

Allhelgonagudstjänst

4november
Torbjörn Lantz, känd av många i bygden medverkade med sång och tal denna helg då vi minns och tänker på de som gått före.Mötesledare var Allan Bjärkhed.

Torbjorn-lantz.jpg

Bibelhelg med Lennart Hambre

12-14oktober
En helg med bibeln i fokus. Lennart Hambre från Rimforsa hade intressanta och tänkvärda samlingar från fredag till söndag. Lovsången leddes av Robin Claesson tillsammans med ungdomar från Åsarp och Kinnarp.

Lennart-Hambre.jpg

Tårtkalas

23 september
Sångarbröderna från Eksjö spelade och sjöng. Denna gudstjänst var främst till för att bjuda in bygdens äldre.
God tårta serverades i församlingsvåningen. Mötesledare var Samuel Hagle.

New-Phototastic-Collage.jpg

Dop i sjön Lönnern

19 augusti
Församlingen hade glädjen att ha dop i Lönnern. Tre ungdomar döptes av pastor Samuel Hagle.

Dop.jpg

Avtackning av Matilda

17 augusti
Församlingens ungdomsledare Matilda Winberg avtackades efter sina år som ungdomsledare i församlingen.
Fr.v. AnnaKarin Lyreborg, Matilda Winberg och Sven-Åke Larsson

IMG_2170.jpg

Eva Sköld

12 augusti
Det var andra gången som Eva Sköld talade i Korskyrkan denna sommar.

eva.jpg

Final Cafe Kyrkbacken

11 augusti
Även denna lördag som alla andra lördagar sken solen över Cafe Kyrkbacken. Hela kyrkbacken var fullsatt med cafegäster som passade på att få en sista glass innan säsongen 2018 var över. En mindre grupp av Manskören sjöng.

cafe.jpg