Åsarps Frikyrkoförsamling

Referat/rapporter

1 advent

29 november
Denna första advent var annorlunda på många sätt. Kyrksalen var nästan tom när klockan var 10.30 förutom medverkande och tekniker för att sända gudstjänsten online. Manskören sjöng de välkända sångerna och Samuel Hagle predikade. Lennart Larsson var mötesledare. Vi får ändå vara tacksamma att det finns möjlighet att vara med digitalt.
Det är lite tunt med händelser att rapportera om nu när det mesta av vår verksamhet vilar.

1advent.jpg

Lovsångshelg med Samuel Furingsten

11 oktober
Helgen 10-11 oktober var lovsångshelg med Samuel Furingsten Linköping. På lördagen träffades de olika teamen och på söndagen var det gudstjänst då Samuel Furingsten predikade och sjöng tillsammans med Karin Andreasson. Musiken svarade Samuel Freden och Andreas Andersson för.
Gudstjänsten var den första som sändes live från församlingen på Youtube.

SamuelFuringsten.jpg

Tillbaka i kyrkan igen

4 oktober
Efter flera månader av uteblivna gudstjänster var det dags att komma till kyrkan igen, men med regler som att hålla avstånd och max 50 personer. Josef Moensjö, nu tillbaka i Åsarp igen talade och ett lovsångsteam under Sven-Åke Larssons ledning sjöng, som också var mötesledare.

1.jpg

Krafttag för Gullbrannagården

26 september
Korskyrkan i Åsarp tog till ett krafttag för den kristna sommargården och campingen Gullbrannagården utanför Halmstad sista lördagen i september. Då var det ordnat med loppis, försäljning av hembakat, syltat, stickat m.m. glasscafe med hemgjord glass och tävlingar för att på ett sätt kunna uppmuntra i svåra läget.En tipspromenad fanns det också, där frågorna var placerade i olika trädgårdar som då gjorde att avstånden var bra och att ingen behövde känna att det var för trångt. Många var det som tog tillfället att komma ut och göra något efter denna sommar med allt som varit stängt.

CollageBasar.jpg

Här ser vi vinnarna i spiktävlingen som lockade 41 tävlande. Vann gjorde t.v. Martin Gustavsson i vuxenklassen som slog i på 3 slag, tätt följd av Janne Holm på samma antal, men med sämre på skiljefrågan. Barnklassen vann t.h. Olle Evaldsson på 7 slag.

0926Basar.jpg

Bönevandring

Vecka 35
Denna vecka var en bönevandring längs Hantverksgatan och cykelbanan. Olika böneämnen var utplacerade på stolpar, och där man med sin mobiltelefon fick upp inspelade böneämnen. Ett annorlunda sätt att delta med bön.

Bonevandring800x800.jpg

Dop i Lönnern

IMG_06911480x640.jpg 18juni
Dagen före midsommarafton var det dophögtid i Lönnern. Det var tio ungdomar och äldre som valt att döpa sig. Med ett väder som var perfekt samlades alla i Lönnern och blev döpta av Sara Moensjö och Samuel Hagle.
Lovsången leddes av Robin Claesson.

IMG_56581800x534.jpg

Gökottan tillbaka

21 maj
Denna vackra Kristi Himmelsfärdsdag återuppstod en gammal tradition. Det var gökotta med ca 21 deltagare som vid sjutiden vandrade iväg mot elljusspåret i Åsarp, och där öppnade sina väskor och ryggsäckar för att äta frukost. Våren visade sig från sin bästa sida, och även de djur som var släppta på bete ville vara med. Innan man vände hemåt sjöngs sången "Tänk att få vakna tidigt en morgon"

20200521_071133800x389.jpg

20200521_073114800x389.jpg

20200521_073158800x389.jpg

Gudstjänst idag

3maj
Så här firar vi gudstjänster idag, ändå ett bra alternativ.

20200504_193051800x372.jpg

Gudstjänst via webben

4april
Korskyrkan spelar in gudstjänst för att visas på webben via Youtube. Samuel Hagle talar och olika mindre grupper av församlingens sångarkrafter medverkar.

20200404_120718800x412.jpg

Life Journal

23januari
Denna helg hade församlingen sitt årsmöte och årshögtid. Samuel Hagle presenterade bibelläsningsplanen "Life Journal" och predikade om Mose.

20200223_110720800x496.jpg

Julnatt i Korskyrkan

24december
I årets julnattsgudstjänst medverkade bröderna Sigfridsson m.fl. med sång, bröderna Andersson och Uldine Sigfridsson med musik. Talade gjorde Edvard Freden. Ulla Fredriksson läste julevangeliet och Håkan Fredriksson var mötesledare. Som avslutning tände alla närvarande ett ljus och sången Nu tändas tusen juleljus sjöngs.

1224Midnatt800x566.jpg

Adventshelgen i Korskyrkan

1december
Adventsmorgonen bjöd på en vit och gnistrande vinterdag då det var dags att tända det första adventsljuset. Manskören sjöng och församlingens pastor Samuel Hagle talade. I serveringsvåningen var borden fint dukade med kaffe och kakor. Mötesledare var församlingens ordförande Sven-Åke Larsson

NewImage800x600.jpg

Tre Barytoner

30november
Kvällen före 1:a advent var Korskyrkan fylld av förväntansfulla besökare. Sånggruppen Tre Barytoner bjöd på en advents och julkonsert med titeln "Vi tänder ett ljus i advent" Gruppen består av Mikael Järlestrand, Bo Wallenberg och Mats Lindström. De åker nu runt i landet och samlar in pengar till Barnmissionens hjälparbete. Mötesledare för kvällen var Thomas Fredriksson.

Konsert1.jpg

Hans Jansson

24 november
"Livet" var rubriken på Hans Janssons första samling av fyra i Korskyrkan. Hans är pastor i Kungsportskyrkan i Huskvarna. Han åskådliggjorde livet och evigheten med ett rep, där yttersta ändan var livet och resten evigheten. Söndagens ämne var hämtat från boken "Inför livets andra halvlek" som han själv skrivit och jämförde livet med en fotbollsmatch.

20191124_121032640x312.jpg

Jan Folkesson

27 oktober
Sista söndagen i oktober talade Jan Folkesson från Värnamo. Jan är uppväxt i Åsarp och är därför känd av många. Han var med i kyrkans ungdomsarbete och kom där till tro i ungdomsåren. Han har sedan jobbat som pastor på ett flertal olika ställen. Sedan i maj är han anställd i Klevshult, och bor kvar i Värnamo. Jans ämne denna predikan var olika dimensioner av tron.

JanF.jpg

13 oktober
Alla blev bjudna på god tårta detta årets "Tårtkalasmöte". Torbjörn Lantz från Falköping hade sitt program "Läsarsång och andlig visa" där han sjöng många av de äldre välkända sångerna. Mötesledare var Kjell Strandberg.

1013LantzTarta1640x453.jpg

Release för Bondebibel

14 september
Nu är Bondebibeln ute. Korskyrkan var platsen för presentationen för Bondebibeln. Många kom från när och fjärran för att minnas denna dag då den första upplagan var färdig. Jonny Karlsson berättade om det arbete som hade varit genom åren, både med och motgång. Ibland kändes det som han ville ge upp, då fick han höra genom Guds tilltal att fortsätta. Han tackade alla som skrivit och berättat om olika under och bönesvar som finns med. I serveringsvåningen var det sedan dukat för korv,bröd, kaffe och kaka.

JonnyK.jpg

Resan gick till Skillingaryd

8 september
Ett glatt gäng åkte denna dag till Skillingaryds Missionskyrka. Där blev det gudstjänst med Nicklas Gideskog som är pastor där sedan några år. Efter kyrkkaffe körde bussen till Bondstorps sommarhem. Där blev lunch, en frågepromenad och ett gott fika, andakt och hemfärd efter en fin gemenskapsdag.

Bussen.jpg

Nicklas640x355.jpg

Bondstorp.jpg

Eva Sköld, Jonatan Holm och Linda Andreasson

T.v. Eva Sköld .
11 augusti var det en av församlingens medlemmar Eva Sköld som talade.
T.hö.Jonatan Holm 20 augusti kom församlingens nye ungdomsledare Jonatan Holm med sitt flyttlass till Åsarp. Det som mötte honom och hans pappa Jan-Erik Holm var en lägenhet fylld med ca 8000 ballonger.Men med lite hjälp så var de snart punkterade
Nederst. Linda Andreasson
25 augusti var Linda Andreasson från pingstförsamlingen i Falköping gästande talare. Hon har en halvtid som pastor där, och berättade bl.a. att hon jobbat som missionär i Indien.

NewImage.jpg

Sommarpastor Edvard Freden

Sommaren 2019
Edvard Freden är församlingens sommarpastor 2019. Han studerar i Örebro till pastor och har ett år kvar av fyra. Edvard är uppväxt i Åsarp, och har varit ungdomsledare i Centrumkyrkan Kinnarp. Han talar några söndagar och har onsdagsmötet Andrum.

Edward.jpg

Oslagbart 2019

25-30juni
Storlägret "Oslagbart 2019" blev en upplevelse för både ung och gammal. Här är några bilder från denna händelserika vecka på Eds gård utanför Bor i Småland. Veckan var både varm för bad m.m. och några sköna skurar som dämpade dammet och svalkade alla deltagare. Veckan blev därför oslagbar.

20190628_062932640x360.jpg

20190629_100717640x360.jpg

20190628_113514640x360.jpg

IMG_9057640x528.jpg

Avslutning.jpg

Stjärnfall i sommarväder

21maj
Det var första gången som UV-scoutkåren hade sitt stjärnfall och invigning ute. Försommaren visade sin bästa sida och många föräldrar och andra intresserade hade mött upp för att se när scouterna fick sina stjärnor, märken och snoddar. Efter grillades 182 korvar som alla de närvarande åt med god aptit.

Stjarnfall.jpg

Oslagbart 2019

12maj
Två gårdskarlar (service) och två intendenturdamer från församlingen var på ett möte inför det stora lägret Oslagbart som är på Eds gård utanför Bor sydöst om Värnamo veckan efter midsommar. Det blev mycket information till de som hade kommit från när och fjärran för att se lokaler och gröna ängar där tusentals scouter, ledare m.m. ska tillbringa en vecka. Bilden visar två av lägrets många ansvariga och lite av gården.

Eds-gard-640x480.jpg

Påsk i Korskyrkan

21 april
Församlingen firade Getsemanestund med nattvard på Skärtorsdagen. Samuel Hagle och Roland Lord läste växelvis från bibeltexten denna dag. Lovsångsgrupp ledde sången. Påskdagen sjöng en sångrupp flera nya och gamla sånger om påskens budskap. Talade gjorde Anita Karlen från Svenska Kyrkan. Efteråt serverades kaffe och påskbakelse.

Pask-hemsidan-640x480.jpg

Tomas Henning Falköping

24mars
Pastor Tomas Henning, nybliven pensionär var denna söndags talare i Korskyrkan. Tomas är inte okänd i församlingen, han har besökt Korskyrkan vid flera tillfällen. Lovsången leddes av Karin Andreasson med musiker Berne Joelsson, Andreas Andersson, Samuel Freden, Tobias Persson. Mötesledare var Karin Freiman

Tomas-Henning.jpg

Hemlig gudstjänst

9mars
En helt nedsläckt kyrka, information om att kyrkan var stängd och vakter som kollade så att vi man kunde gå in.
Nedsläckt lokal, tända ljus var det som mötte besökarna denna mörka marskväll. Andreas Reinhard från Open Doors berättade om hur det är för miljontals kristna över världen.

Hemlig-gudstjanst.jpg

Besök från Båstad

10februari
Denna söndag var det insamling till SAM. Krister Lilja som jobbar deltid i församlingen Fyren i Båstad var representant för SAM. Han talade utifrån texten i Apg.2

Lilja.jpg

Avslutning av böneveckan

13januari
Böneveckan som inledde året avslutades med att Kyrkoherde Stefan Klint talade i Korskyrkan

20190114_062505-208x300.jpg